Препълниха зала "Младост" за спектакъла на ансамбъл "Чинари"

    Обновената и вече многофункционална Спортна зала в Димитровград се препълни за спектакъла на ансамбъл "Чинари". С него тази вечер бе открито ремонтираното близо година съоръжение. Сред официалните гости на събитието бяха председателят на ПГ на ГЕРБ и зам-председател на партията Цветан Цветанов, областният управител на Хасково Станислав Дечев, депутатите  Делян Добрев, Евгения Ангелова и Георги Станков. Преди официалната част бе направена демонстрация на част от спортните клубове в Димитровград, прозвуча и химна на България. Поздравителен адрес изпрати спортният министър Красен Кралев.

    "За мен ремонта на залата е сбъдната мечта. Сега вече Димитровград има модерно спортно съоръжение, което отговаря на всички стандарти и е едно истинско бижу, придобивка не само за Димитровград, но и за област Хасково", заяви в словото си кметът Иво Димов. Припомни, че средствата за реконструкцията на строеното преди 42 години съоръжение бяха отпуснати от Министерски съвет под формата на целева субсидия.

    "Много са възможностите, които държавата дава, но малко са кметовете като Иво Димов, които имат този ентусиазъм и правят всичко, водени само от обществения интерес", заяви пред препълнената зала Цветан Цветанов. По думите му от 2011 г. до момента Иво Димов  и администрацията му са привлекли 67 000 000 лв по Европейски програми.

    "С 3 000 000 лв. от правителството за ремонта на тази спортна зала, стават 70 млн. лв., колкото са и годините на Димитровград", бяха думите на Цветанов. Той посъветва родителите да насърчават децата си да спортуват и пожела нови успехи и титли на всички димитровградски клубове.

    Към присъстващите се обърна и депутатът Делян Добрев, който поздрави димитровградчани за новата придобивка. Час и половина продължи спектакълън на ансамбъл "Чинари" - "Ние,българите", който завърши с общо хоро.

    Репортаж по темата - вижте тук!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ал
      Ален Делон
      8 -4
      03:59, 26 окт 2017
      Цветанов пожелали на всички в залата да имат по пет-шест апартамента като него!?!?!?
    Последни новини