Увеличиха членовете на комисията, определяща даровитите деца в Общината

На церемония в края на ноември 151 деца получиха стипендии по Наредбата за изявени дарби

Комисията, която ще разпределя стипендиите на децата с изявени дарби в Община Димитровград през 2015 г. е с увеличен състав. След решение на Общинския съвет от днес в нея влизат 7 съветници, вместо досегашните 5.

В т.нар. Експертно -консултативна комисия ще участват двама представители от ГЕРБ - Ваня Димитрова и Валентин Христов, двама от "Да за Димитровград" -Антония Филева и Таня Делчева и също двама съветници от групата на ЕНП - Иван Гочев и Атанас Стефанов. Председателят на ПК по образование, младеж и спорт Тодор Тодоров влиза като представител от групата на БСП.

Според наредбата, по която става разпределянето на паричните стимули, в комисията участват и по един представител на Общината и Отдел закрила на детето, както и носителите на званията "Треньор на годината", и "Учител на годината" за 2014 година. Последните двама ще бъдат обявени на церемония в Димитровград тази вечер.

Припомняме, че за 2014 г. общо 151 деца получиха стипендии по Наредбата за даровити ученици, като допълнителнто бяха добавени няколко пропуснати имена, отговарящи на критериите. За 2015 г. за стимулиране на талантите ще бъдат заделени 30 000 лв., реши ОбС.

Отново на днешното заседание на местния парламент бе актуализирана програмата "Димитровград на младите", по която с проекти участват тукашните училища. През 2014 г. са подадени общо 11 проекта, като 7 от тях са реализирани. Като най-активни участници в програмата се очертават от ОУ "П.Славейков" в Димитровград.

През 2015г. година на желаещите да подават разработки в "Димитровград на младите" училища ще бъдат заделяни не по 1 000 лв., както бе досега, а по 1 500 лв. на проект, каза председателят на комисията по образование Тодор Тодоров.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

На днешното заседание съветниците увеличиха броя на членовете на комисията, определяща даровитите деца през 2015 година
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини