Общината към етажната собственост:Проверете за актуални протоколи за общите събрания!

117 панелните блокове в Димитровград с право да участват в програмата за саниране

Нова стъпка към методологията за кандидатстване по програмата за безплатно саниране на панелни жилища бе добавена от днес на сайта на Община Димитровград. Стъпките бяха качени на страницата на 13 януари.

Публикувани са и малко по-различни от предишните протоколи, касаещи провеждане на общите събрания, ако етажната собственост желае да участва в програмата. Вижте тук.

От пресслужбата на кметството призоваха домоуправителите да проверят промените в документацията и да си набавят от новите протоколи на сайта на Общината.

Там са описани и конкретните стъпки преди да бъдат подадени документи по програмата, което се очаква да стане в началото на месец февруари. Стъпките са покана за общо събрание, протокол за проведено общо събрание, споразумение за създаване на сдружение на собствениците, заявление за регистрация, справка за собствениците на самостоятелни обекти.

Припомняме, че 117 са блоковете, които имат право да кандидатстват за безплатно саниране - общо 390 входа и над 7 000 обитатели. В началото на седмицата кметът Иво Димов обяви, че първите 10 сдружения, подали документи в Общината ще бъдат стимулирани, като бъдат облагородени междублокови пространства около жилищните им сгради. Повечето от блоковете, желаещи да кандидастват са насрочили събранията си тази събота и неделя.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини