Глобиха шофьори, замърсяващи с кални гуми димитровградски улици

Шофьори на камиони, наето от "Терна" отнесоха глоба заради кални гуми

Шофьори на товарни камиони, работещи по ремонта на новия ЖП надлез бяха глобени днес от Общинска полиция в Димитровград. Причината - непочистени и кални гуми на возилата, които замърсяват настилките на улица "Ем.Станев" и бул. "Трети март". Акцията е инициирана от кмета Иво Димов, който получил сигнали от живеещи на първата улица. 

Санкцията е наложена по Наредба №5, където се забранява движение на МПС с непочистена ходова част, които замърсяват улици създават условия за тяхното замърсяване.

Товарните камиони на "Терна"  извозват земна маса от района до блок №2 на ул."Ем.Станев". Тя е трябвало да се използва за обратни насипи, но по преценка на строителите вече не е годна и се извозвозва до депото в село Добрич, поясни гл.еколог на Общината Пламен Митков.

Според него, това трябва да стане при подходящи условия и спазване на изискванията, което в случая не е така. "В такова време няма да работят", категоричен бе Митков.

Единия от глобените шофьори разказа, че ще обжалва санцията, защото в момента на спирането на тежкототоварното возило, то не е било пълно. "Прибирахме се, не сме натоварени с пръст", поясни той. Според Общината, обаче това няма връзка с нарушението, което е по друга наредба.

Акцията на Общинска полиция се проведе на бул."Трети март"

Санкция ще има и за фирма "Терна", която е наела камионите, допълни Пламен Митков. По-думите му, в момента не може да се каже точния размер на паричната глоба, предстои съставянето на констативен протокол. След акцията, да почистят калните улици бяха натоварени работници на фирма "Терна".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Шест бяха спрените за проверка днес тежкотоварни возила на бул."Трети март"
"В такова време няма да работят", категоричен бе Митков.
 
Според Общината, може да се чака подходящо време, за да бъдат премахнати насипите
Строителите смятали да използват пръстта за обратни насипи, но тя вече не била подходяща
Ул.Ем.Станев е най-потърпевша от извозването на земните маси
В момента пръстта се транспортира до депото в Добрич

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ми
    Мина
    7 0
    18:28, 24 яну 2015
    Поздравления за кмета.Хубаво е да прати общинската полиция и на пътя Димитровград - Крум ,и да санкционират товарните коли на Каолин,които не само го замърсяват , но и разрушават .Няма да е лошо и от КАТ да сложат един кантар,който да установи,че по моста на река Банска минават натоварени коли от 30-40 тона,а не колкото е разрешено - 20 тона.И ако искат да напълнят бюджета на общината ,глоби за свръхтовар на всеки преминал каолински камион.Защото ако се срути мостът над реката от претоварването, на наш гръб ще е пак.
  • 2
    Ви
    Вили_1422122685
    7 -1
    20:00, 24 яну 2015
    Не просто хубаво, а е задължително и крайно време вече да се вземат мерки за товарните коли на Каолин,минаващи постоянно по пътя за село Крум. Г-н Кмете вземете най - накрая някакви мерки!
    • Х
      Х
      1 -1
      11:53, 25 яну 2015
      Каолин ще правят каквото си искат! Няма кой да ги спре...
  • 3
    Ми
    Милена_1422126029
    8 -1
    20:55, 24 яну 2015
    Всичко е много хубаво,но още по-добре ще бъде,ако кмета нареди,малко да поизмият улиците...толкова е мръсно,че няма да се учудя,ако започнат да да глобяват и леките коли,затова,че номерата им от кал не личат.Градът ни има нужда от водоноските и нека кмета ги пусне да измият цялата тази кал,не само по въпросните улици,а в целият град!
Последни новини