Готов е проектът за озеленяване на новия ЖП надлез

Най-рано в средата на март има вероятност да приключат строителните дейности на новия ЖП надлез

Готов е ландшафт проектът за озеленяване на района около новия ЖП надлез на бул."Трети март", съобщи кметът Иво Димов. Предвижда се освен растителни видове, да бъде монтирата поливна инсталация, както и защитни мрежи по шкарпите на надлеза, непозволяващи свличания по тангентите.

Средствата, предвидени за озеленяване на района около ЖП надлеза и територията южно от Водната кула са в размер на 200 000 лв. Те ще бъдат подсигурени със заем, гласуван от ОбС на последната сесия. През ноември миналата година бяха представени три проекта обхващащи реконструскция на бул."Д.Благоев", района около Спортната зала и бул."Ст.Стамболов".

Стартира процедурата за избор на банкова институция, ако всичко е наред през април може да стартират дейностите, прогнозира градоначалникът. 

Неофициално стана ясно, че най-рано в средата на март ще приключат окончателно строителните дейности в района на новото кръгово кръстовище около Водната кула. Сроковете са относителни, като всичко зависи от това дали времето ще позволи. 

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини