Чакат акт 15 за ЖП надлеза в Димитровград

Идната седмица се очаква акт 15 за новия ЖП надлез в Димитровград

Акт 15 за новото кръгово кръстовище около Водната кула в Димитровград ще бъде издаден вероятно идната седмица, информира кметът Иво Димов.

"Няма как да пуснем обекта без този документ, строителният надзор също трябва да положи своя подпис", коментира пред медиите днес Димов. Заяви, че ще настоява съоръжението да бъде отворено за движение преди Държавна приемателна комисия и акт 16, което ще отнеме поне още месец.

Обектът е на територията на Общината, мога да издам заповед за временно ползване на надлеза на база на проект за временна организация на движение, посочи Димов.

Както писахме, предстои довършването на единия от тротоарите по западната тангента на надлеза. Така от Общината искат да избегнат пресичането на пешеходните потоци и евентуални инциденти.

Изграждането на кръговото кръстовище срещу бившето кафе "Малина" ще започне след като приключат ремонтните дейности на надлеза. Строително разрешение на два съседни обекта няма как да бъдат издадени едновременно, поясни градоначалникът. Уточнението Димов направи, тъй като според него имало много спекулации по темата защо направата на кръговото не вървяло паралелно с ремонтна на новия надлез.

Dimitrivgrad.bgvesti.net

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини