Започна асфалтиране на новия ЖП надлез в Димитровград

Полагането на първия слой асфалат върху новия ЖП надлез започна

Започна полагането на първия от общо трите слоя асфалт върху новия ЖП надлез в Димитровград. Мястото е връзката с ул."Ем.Станев".

Дейностите извършва фирма "Агробут"- подизпълнител на "Терна". Полага се 13 см. битумна настилка.

По предварителни планове асфалтирането ще продължи от 8 до 10 дни, ако времето позволява. Ако вали, работата ще спре, поясни Здравко Василев от фирмата, извършваща ремонта.

В момента тече и полагане на тротоарната настилка на надлеза, поставени са вече и пътните знаци, мантинелите и др. След края на асфалтирането ще започне поставянето на хоризонталната пътна маркировка.

След окончателното приключване на основните строителни дейности, предстои подаване на писмо до Държавна приемателна комисия, която да издаде акт 16 и въведе в експлоатация на обекта.

Общината има готовност да пусне изцяло движението по двете тангенти с въвеждането на временна организация, поясни кметът Иво Димов. Става дума за акт 15, който ще позволи да се отпуши трафика между северния и южния край на града. Отварянето на ЖП надлеза се отлага четири или пет пъти вече, не можем да чакаме повече, коментира градоначалникът.

Димов заяви още , че няма да има компромиси с качеството на строителните дейности, важното е, според него новото съоръжение да е сигурно и устойчиво.

Възможно е да се затвори едната тангента на надлеза едва когато започне изграждането на кръговото срещу "Малина". Както писахме, Общината тегли кредит за тази цел, като ще бъде ремонтиран и част от бул."Благоев", участъка пред Спортна зала "Младост" и бул."Стефан Стамболов". До 10 дни ще започне облагородяване и озеленяване на района около ЖП надлеза, вече е избрана фирма-изпълнител на дейностите, каза кметът.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Очаква се асфалтирането да продължи 8-10 дни

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини