"Звездица" омая с танци Казанлък

"Звездица" гостува в Казанлък в навечерието на националния празник 3 март
Доволни от участието си в Казанлък се завърнаха танцьорите от ансамбъл "Звездица" - Димитровград. Ден преди националния празник 3 март те гостуваха на ансамбъл "Искра" - Казанлък, като изявата им е предизвикала бурни аплодисменти на публиката в препълнената читалищна зала.
Майсторско танцуване, професионални оркестри и многоцветни костюми е включвала програмата. Ансамбъл "Искра" е представил и отличен народен хор. 
"Звездица" е заложила на танци от Тракия, Пирин и Родопите и на сюжетни камерни танци. "Искра" обогати програмата с танци от Добруджа, Северна България, от Шоплука и Тракия. И двата колектива демонстрирали отлична сценична култура  и  изпълнили стойностни фолклорни произведения, заказаха димитровградските танцьори. Общото им изпълнение било Шонково хоро - Тракия. 
"Поканили сме ансамбъл "Искра" Казанлък за поредното четвърто издание на фестивала "С танците на дедите ни". На 11 юни димитровградчани ще могат да видят именития казанлъшки ансамбъл на сцената в спортна зала "Младост", коментираха от "Звездица"
   
Майсторско тацуване, професионални оркестри и многоцветни костюми е включвала програмата

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини