Медицинският център в Димитровград продължава да обновява апаратурата си

Д-р Елисавета Стефанова показва част от новата апаратура, закупена в Медицинския център в последните години

Нов апарат за средночестотни токове с вакуум, използван при пациенти с проблеми на периферната нервна система, ортопедични, травми, хематоми и отоци,  закупил неотдавна общинският Медицински център в Димитровград. Апаратът вече е монтиран във физиотерапевтичния кабинет и обслужва пациентите му, информира на среща с журналисти днес управителят на центъра д-р Елисавета Стефанова.

Това не е първата инвенстиция на звеното за доболнична помощ. През миналата година са закупени тимпонометър-УНГ, разширяващ диагностиката на намаления слух, необходим особено за деца; апарат за  лимфен дренаж при пациенти след онкологични операции; холтер апарат за 24-часово мониториране на кръвно налягане при деца; нови трансдюсери за мултифункционалния ехограф - коремен, кардиологичен и вагинален за диагностика в акушерството и гинекологията, както и при новообразувания на простатната жлеза.

Сред намеренията за тази година е скоро да бъде закупен и нов електроенцефалографски апарат, който е необходим в неврологията и психиатрията, както и ендоскопски апарат с видеосистема за гастроентерологията, коментира днес д-р Стефанова. Миналата година медицинският център е с 8 000 лв. печалба. Работи с 24 лекари специалисти, като част от проблемите са свързани с това, че част от тях не са от Димитровград или работят и в други здравни заведения, което затруднява ритмичното им присъствие в кабинетите, посочи още д-р Стефанова.

С нова апаратура е и очния кабинет

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини