БСП: Не искаме да пострада нито МБАЛ, нито Медицинския център!

БСП имаше среща с екипа на Медицинския център в Димитровград днес след обяд

Медицинският център и МБАЛ "Св.Екатерина" са важен ангажимент за нас и ние милеем и за двете лечебни заведения - така коментира предложението на групата на БСП в Общинския съвет неговият зам.председател Димитър Петров. Заедно с колегите си той прокарва идеята за оптимизация на двете здравни заведения.

Както вече стана ясно, намерението с внесената докладна е Центъра за спешна медицинска помощ /ЦСМП/  да се премести в южния край на МБАЛ, където сега се намира администрацията на болницата.  Детско отделение да заеме мястото на сегашния Медицински център (МЦ) в т.нар. корпус „Г“ – на втория етаж. МЦ да се премести в корпус „Д“, където в момента се помещава Клинична лаборатория, е другото предложение.

Според Петров, Общинският съвет е подкрепил кандидатурата на д-р Матей Матеев като управител на МБАЛ и е редно неговите ръце и тези на шефа на Медицинския център д-р Стефанова "да бъдат развързани".

С тази докладна за оптимизацията правим точно това - "развързваме" ръцете на ръководствата на двете лечебни заведения  да търсят най-добрия начин и компромисен вариант за бъдещето на болницата и Медицинския център.

"Не искаме да пострада нито едно от двете лечебни заведения, те са важни за жителите на Димитровград и Общината", коментира още Димитър Петров.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Центъра за спешна медицинска помощ /ЦСМП/ да се премести в южния край на МБАЛ, където сега се намира администрацията на болницата
На мястото на клиничната лаборатория да се премести МЦ
Санитарните помещения в част Медецинския център
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини