Няма да има извънредна сесия заради МБАЛ "Св.Екатерина"

Отпадна варианта да бъде свикана извънредна сесия на ОбС -Димитровград заради болницата

Извънредна сесия за МБАЛ "Св.Екатерина" няма да се свиква, това реши Председателският съвет, който заседава днес по обяд. Информацията разпратиха до медиите от Общинския съвет.

Срещата води зам.-председателят Димитър Петров, а в нея са участвали председателите на сесийни групи към местния парламент - Сашо Спасов (БСП), Катя Панева (Да за Димитровград), Вълчо Митрушев (ГЕРБ) и зам.-кметът на Общината Яшо Минков. Отсъствал е председателят на сесийната група на ЕНП Петър Томов. На съвета са присъствали управителят на МБАЛ д-р Матей Матеев и зам.-управителя д-р Валентин Палашев. 

Припомняме, че намерението за извънредно свикване на заседание на ОбС се появи след като стана ясно, че частен съдебен изпълнител е обявил за продажба три гаража, собственост на местната болница.

Със средствата трябваше да бъдат удовлетворени финансовите претенции на фирма "Строй ГСТ". Преди повече от две години тя осъди МБАЛ „Света Екатерина” заради забавени плащания по извършен ремонт през 2007 г. Все още непогасени към нея са над 100 000 лв. Собственикът на фирмата Георги Табаков вчера оттегли исковете за публична продан.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    За
    запознат_1427974497
    3 0
    14:26, 2 апр 2015
    Разплащането не важи за всички обаче....:)

Още новини

Последни новини