Лекари искат възстановяване на Консултативния съвет по проблемите на димитровградската болница

Срещата се състоя в късните часове на вчерашния ден в заседателната зала на втория етаж в Общинска администрация.

Кметът на Община Димитровград Иво Димов е разговарял с лекари по проблемите на димитровградската болница. Срещата се е състояла в късния следобед вчера, информираха от пресслужбата на Общината.

Медиците са се обедини около мнението, че МБАЛ "Св.Екатерина" трябва да съществува и са изразили желанието си да се възстанови работата на създадения преди 3 години Консултативен съвет. 

В срещата са участвали председателят на постоянната комисия "Здравеопазване и социални дейности" към ОбС д-р Вълчо Митрушев, секретарят Катя Панева и Виолета Желева.

В разговорите са участвали ръководството на МБАЛ д-р Матей Матеев и д-р Валентин Палашев. Присъствали са и управителят на Медицински център д-р Елисавета Стефанова и лекарите д-р Стойчо Михайлов, д-р Мицева, д-р Желев, д-р Туртова, д-р Туртов, д-р Михов, д-р Катя Георгиева и други.

На последната си сесия преди седмица одобри нов кредит от 1 млн. лв. за МБАЛ "Света Екатерина". След настояване на кмета Иво Димов здравното министерство отпусна  помощ от 120 000 лв.

Към момента над  3.5 млн. лв. са дълговете на местното здравно заведение. 719 000 лв. дължи тя на общината. За последните месеци 8 пъти на сметките му е налаган запор от кредитори. Преди дни съдия изпълнител обяви за публична продан три имота на болницата, за да бъдат удовлетворени задължения към фирма "Строй ГСТ". Продажбата обаче бе стопирана.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини