Ученици в съда, запознават се с работата на системата отблизо

Председателят на РС-Димитровград Иван Маринов посрещна димитровградски ученици в деня на отворените врати

Ученици от четири димитровградски училища посетиха Районния съд в Димитровград в деня на отворените врати днес. На 16 април  отбелязваме Деня на Българската Конституция и професионален празник на юристите. 

Възпитаниците на ЕГ "Д-р Иван Богоров", ПМГ "Иван Вазов", СОУ "Любен Каравелов" и СОУ "Васил Левски" бяха посрещнати от председателя на съда Иван Маринов, който ги запозна с работата на правораздавателната система у нас.

"Съдът не е страна по едно дело, той е арбитар, не трябва да указва на страните какво да правят, а ги изслушва", заяви Маринов. Добави, че се отсъжда по доказателства, а не по вътрешно убеждение.

Посочи, че принципа в българското право е по-добре да има 10 виновни и ненаказани, отколкото един невинен и наказан.

Пред тях той подчерта, че нашето законодателство е достатъчно добро, независимо от общоприетите коментари и публикациите в медиите. Не е идеално, но не е толкова зле, колкото се опитват да го изкарат, каза Маринов. Заяви, че когато по даден казус няма достатъчно доказателства, съдът няма как да приеме дадена теза.

Учениците бяха посрещнати от председателя на съда Иван Маринов, който ги запозна с работата на правораздавателната система у нас

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини