Дарение: Всеки димитровградски ученик с библия и християнска етика

Началникът на Хуманитарния отдел Антоанета Шаркова даде гласност на инициативата, която се провежда днес

Община Димитровград получи като дарение библии, които днес бяха раздадени по учебните заведения тук. Те са предоставени от фондация "Приятели за България" в рамките на проект.

В Димитровград бе и координаторът му за България проф. Дечко Свиленов, който помогна за разпределението на религиозната литература по училищата.

1 335 деца от 1 до 3 клас ще получат "Моята първа библия", а от 4 до 8 клас с Детска библия ще се сдобият 1892 ученици.

За 1 114 възпитаници от 9 до 12 клас е отредена "Християнска етика", поясни шефът на Хуманитарния отдел в Общината Антоанета Шаркова. Пред журналисти днес тя даде гласност на инициативата.

"Днес е празника на Св. Кирил и Св.Методий в тази връзка приехме предложението на международната фондация "Приятели за България" да ни предостави библии. Инициативата е с разрешението на Министерството на образованието, а библиите са издание на Българската православна църква", каза още Шаркова.

Светият синод и фондацията-дарител са предоставили на тукашната Община и над 850 броя луксозно издание на библията. От нея ще получат педагогическия и не педагогическия персонал в училищата, читалища и пенсионерски клубове. Общо предоставената религиозна литература за Община Димитровград надхвърля 4 тона.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Светият синод и фондацията-дарител са предоставили на тукашната Община и над 850 броя луксозно издание на библията
Инициативата на Общината бе представена на среща с медиите днес
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    An
    an_actor
    10 -6
    15:33, 11 май 2015
    Тази книжка с картинки е подходяща за деца и младежи във всички възрасти, дори и предучилищна възраст, защото разказите в нея са илюстрирани с касиви картинки, преразказани са историите с прости думи, а едрият шрифт няма да представлява трудност за тези, които сега се учат да четат! Браво за идеята на общината!!!
  • 2
    37
    378921
    11 -5
    15:53, 11 май 2015
    По-добре с това да ги зарибяват, от колкото с дрога и чалга. Но то на прост народ к`во да му обясняваш. Дай му да изжули едно кило ракия, да изпсува жената, ако му стане вечерта да я опъне и да псува де кого свари.
    • Па
      Пастафарик
      7 -4
      16:47, 11 май 2015
      Значи според теб, който не е набожен е нарко-чалгар-алкохолик биещ жена си и псуващ като каруцар? Училището не е мястото за религия, бъркате се с църквата. Да не говорим, че повечето сигурно не сте отваряли Библия за да видите "хубавото" съдържание (не говоря за тази с картинките, а за оригиналното "четиво"). Образователната ни система ни куца в толкова много аспекти, а те се захващат с това да раздават 3 вида библии...
  • 3
    Ми
    Мина
    7 -4
    17:13, 11 май 2015
    При положение че подобно дарение на библии е правено вече и те са налични в училищните библиотеки, по-полезно би било да дарят поредиците от "Библиотека за ученика" ,които съдържат изучаваните български поети,разказите на Йовков,Вазов и другите класици на българската литература, но са в съкратен вариант и не стряскат учениците,както един том от събрани съчинения например.Децата развиха фобия от дебели книги и се отказват дори да ги разгърнат, ако не могат да ги свият на две и да влезнат в заден джоб.За жалост.
  • 4
    Да
    Дани
    10 -6
    17:39, 11 май 2015
    Прекрасна инициатива!Децата ни имат нужда от възпитание в морални ценности!Браво!
  • 5
    Им
    име я
    4 -4
    18:14, 11 май 2015
    Хубаво е това. Така ще се отличат по-ясно умните и разсъждаващи деца.
    Не че на някой му пука за тях, ама знаеш ли - може един ден да му запука.
  • 6
    Не
    Не
    5 -4
    21:02, 11 май 2015
    Когато нациите изпростяват настъпват религиите.
  • 7
    Ro
    roditel
    8 -1
    21:18, 11 май 2015
    Идеята не е лоша. Не я одобряване,защото е представена от най-неподходящия човек. Религия,морал....и Шаркова са като слънцето и луната!!!
    • An
      an_actor
      4 -7
      08:35, 12 май 2015
      Не мога да разбера защо винаги трябва да намесвате името на госпожа Шаркова в неверни твърдения!Когато плюете някого поне изкажете свойте доводи и факти защо е такъв човек според вас! Аз мога веднага да опровергая вашите твърдения, но няма смисъл да изтъквам тук колко много неща е направила за културата и образованието в община Димитровград госпожа Шаркова!
Последни новини