Звездица организира фестивал в Димитровград през юни

В продължение на шест дни гражданите и гостите на Димитровград ще имат възможност в рамките на фестивала "С танците на дедите ни"
За поредна година НЧ "Звездица" организира фестивала "С танците на дедите ни". В рамките на шест дни са предвидени седем концерта и малък панаир на занаятите. Ансамбъл нсамбъл "Иванчице" от хърватския град Кутина ще гостува тук, поясни Антония Иванова - ръководител на ТА "Звездица".
 
Концертите са планувани за  11, 12 и 13 от 18.30ч в Спортна зала "Младост", а входа е свободен. В програмата ще участват ансамблите "Искра" - Казанлък, "Развитие" - Севлиево, "Ромбана" - Ямбол и "Звездица" - Димитровград. Всяка вечер програмата ще бъде различна и ще представя различни фолклорни области на България. Зрителите ще могат да видят както емблематични танцови произведения, класика в българската хореография, така и авторски произведения на ръководителите на фолклорните ансамбли. Сценографията в спортната зала е дело на екипа на НЧ "Звездица-2003г.", режисьор на спектаклите е Веселин Иванов.
Откриването на фестивала ще бъде на 10 юни на сцената на площад "България" от 18.30ч. На сцената ще се представят гостите от Хърватска и ансамбъл "Звездица" - Димитровград.За всички любители на българското хоро ще пее певицата Тонка Колева.
Малкият панаир на занаятите ще бъде разположен на площада пред спортната зала от 11 до 14 юни. Посетителите ще срещнат 18 творци от София, Пловдив, Габрово, Велико Търново, Казанлък, Севлиево, Ямбол и Димитровград. За първи път ще има международно участие - щанд на произведения на народните занаяти и приложни изкуства от Хърватска. 
Фестивалът "С танците на дедите ни" е резултат от съвместните усилия на читалищата "Искра-1860" - Казанлък, "Развитие-1870" - Севлиево", "Съгласие-1862" - Ямбол, "Нов път-2011" - с. Добрич, училище "Пенчо Славейков" - Димитровград,  културно дружество "Иванчице" гр. Кутина-Хърватска.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини