Стефан Димитров: Искрено се надявам Логистичния център да се случи!

Темата за Логистичния център засегна пред медиите Стефан Димитров

За провал на сделката с изграждането на Логистичния център от международен консорциум в кв."Марийно" намекна днес пред журналисти председателят на ОбС Стефан Димитров. Намеренията за сериозната инвестиция от 100 млн. лв. оповести преди близо година кметът Иво Димов.

"Искрено се надявам, че Логистичния център, който беше дълго време дискутиран и промоциран, наистина ще се случи. За съжаление май този център в момента се изгражда в Пловдив", заяви Димитров.

Според него, тук е въпроса да се види защо нашата Община не беше предпочетена, какво не направихаме, за да бъдем предпочетени, кои са проблемите, които съществуват в общината и има ли закрити компании.

Димитров оповести резултати от поръчано обществено допиване, според което сред най-големите проблеми на Димитровград са безработицата, лошото състояние на улиците и забавяне строежа на кръговото кръстовище около Водната кула. Първите две неща задължително трябва да бъдат решени от местната власт в следващите години, категоричен бе Димитров.

Лошата ВиК мрежа в кварталите на Димитровград и селата са други от наболелите проблеми, както и чистотата, малкото контейнери за смет и незаконните сметища. Не доброто състояние на градинки, паркове и междублокови пространства са посочени от анкетираните като важни за решаване въпроси в Общината. Според проучването, жителите на града и общината не са доволни от здравеопазването тук, както и от малкото на брой безплатни места за паркиране в центъра на града.

Председателят на ОбС каза, че инициативата за проучването е негова. "Нормално е политиците да си правят анкети и в тях да е ясно кои са проблемите, които трябва да се решават. Мен като председател на Общинския съвет ме касаят тези проблеми, не зная дали колегите дали ги касаят", заяви още Димитров.

Арх. Даниел Радев /в ляво/ и кметът Иво Димов по време на среща с инвеститорите в Общината през юни 2014 г.

Не сме се отказали от изграждането на Логистичен център в Димитровград, заяви арх. Даниел Радев, занимаващ се с местната логистика в една от фирмите, част от консорциума, който има намерение да инвестира тук.

Потърсен за коментар, той заяви, че съжалява, че досега инициативата не е реализирана, но съществували сложни моменти при реализирането на сделката и чисто технически проблеми, свързани фирмите от Турция в консорциума.  Една от причините да изберем Димитровград бе точността и коректността на кмета Иво Димов и неговия екип, за което сме благодарни, заяви още Радев.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    На
    Нагльо
    12 -1
    22:54, 25 май 2015
    ...сред най-големите проблеми на Димитровград са сем. Дим-и-О'трови. Осмукаха финансите на града ни и сега плащаме ли плащаме дългове и лихви от които няма никаква полза за нас.
  • 2
    Ло
    Логи
    2 -1
    21:41, 26 май 2015
    Логистичния център е просто една предизборна мъгла.
  • 3
    Др
    дрон
    2 0
    22:31, 26 май 2015
    Дай Боже да стане! Ама надали.Възможно ли е да разберем цялата истина за тази идея? Кога възникна, чия е, как се случи и как по-нататък ще се случва реализирането й? Как тъй в Агенцията по инвестиции нищо не знаят. Имам усещането, че остават много неясноти. Наистина ми звучи като предизборно обещание, което ще се забрави по-късно. Спомняме си преди няколко години в Катар пак какви обещания се даваха. Миналата седмица отново в Катар - същите обещания. И нищо реално. Ако ще обещаваме само, и аз да обещая да спра градушките.

Още новини

Последни новини