Стефан Димитров: Българските институции не искат да реагират адекватно!

    "Българските институции, на които всеки данъкоплатец плаща не искат да реагират адекватно", заяви председателят на Общинския съвет Стефан Димитров. Той свика пресконференция, на която оповести отговорите от институции, които получил по казуса с гласуването с чуждо устройство на последната сесия на местния парламент в Димитровград.

    Припомняме, че на заседанието в края на юни системата в зала "Гросето" засече вот на съветничката Катя Генева (ГЕРБ), която отсъстваше по това време. Появиха се съмнения, че е възможно с устройството на Генева, което бе на банките, да е гласувал нейн колега. 
    Седмица след сесията Димитров показа пред журналисти видеозапис от заседанието, от който става ясно, че Генева я няма, но се отчита нейно гласуване в този момент.

    Шефът на местния парламент каза, че е разпратил писма до Върховния аднимистративен съд, Конституционния съд, до Омбуцмана и до Областия управител, които трябвало да вземат адекватно отношение. Питането било какво да се предприеме в този случай. 

    В отговорите си институциите препращат казуса или към Областния управител на Хасково  или към Административния съд. От своя страна губернаторът Добри Беливанов препоръчва на ОбС да направи промени в правилника си за работа. Според Димитров обаче в местния парламент не е разглеждан подобен въпрос, свързан с вот с чуждо устройство, най-малко защото това не е морално.

    В нова докладна на Диян Георгиев на следващата сесия ще бъдат предложени промени в правилника на Общинския съвет, засягащи гласуването с чуждо устройство. Идеята е при засичане на подобно нерегламентирано действие, от залата да се отстрани общинският съветник, сторил това.

    Друго предложение внася Тодор Ташев, който предлага шефът на постоянната комисия по законност и обществен ред Галина Чингарова да се оттегли от поста си заради липсата на реакция по повдигната тема.

    "Нормално е председателят на комисията по законност при такъв вид нарушение да се оттегли", бе мнението на Димитров. Заяви, че не е нормално по въпроса да не искат да се сезират българските институции. 

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини