Яворов, Лора и Мина ще покажат любовта си на първомайска сцена

Любовта на Яворов, Лора и Мина ще оживее на първомайска сцена на 16 юни.

Спектакълът е създаден преди 3 години по повод 100-годишнината от трагичната смърт на поета. Изграден е върху писмата на двете големи любови.

Посланията и на двете, сами по себе си са произведения на изкуството. Те ни ги разкриват като необикновени човешки същества, създадени извън всякакви мерки, предизвикващи света и хората около себе си. Техните две имена са се слели завинаги, обкръжени от светлините на поезията и легендата. Яворов - окаяният слепец, отхвърленият от обществото, сиромахът без средства за съществуване, опозореният от мълвата, заподозреният в убийство не престава да повтаря до смъртта си: „милата ми Лора". В мрака на своята слепота той вижда неизмеримото величие на любовта, по-силна от живота и смъртта...

В ролята на Яворов първомайската публика ще види наскоро гостувалия Иван Радоев, в Лора Каравелова ще се превъплъти Елена Петрова, а Мина ще е Мариела Топалова.

„Яворов, Лора и Мина в часа на синята мъгла“ ще можем да видим на 16 юни от 18.30 часа в залата на читалище „Св.св. Кирил и Методий“. Билети ще се продават на касата на цена 3 лв за пенсионери и 5 лв.за всички останали. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини