Обсъдиха две предложения за почетни граждани на Димитровград

Обществено обсъждане на две предложения за почетни граждани на Димитровград се проведе снощи в зала "Гросето" при слаб интерес. Те са свързани с имената на треньора по борба Салим Наим и димитровградчанката, която живее от години в Швейцария Дафина Пфиртер. Докладна записка за удостояването на Салим Наим със званието са внесли съветниците от групата на "Да за Димитровград". В подкрепа името на Дафина Пфритер предложение внася кметът Иво Димов. Преди да стане ясно то, Дафина Пфиртер бе издигната за получаване на званието от Инициативен комитет от журналисти, подкрепен от културни институции и общественици в града

Шефът на Хуманитарния отдел в Общината Антоанета Шаркова зачете двете докладни пред присъстващите в залата. От тях станаха ясни многобройните заслуги на треньора Салим Наим. Тукашната школа по борба е носител на поредица отличия от наши и международни състезания под ръководството на Наим. Той е част и от треньорския щаб на националния отбор по борба. Свързал е името си с Димитровград още като ученик, когато започва да тренира в един от клубовете тук. От 2007 година е сред учредителите на СК по борба -Димитровград.

Дафина Пфиртер е дългогодишен дарител на болницата в Димитровград, СУПЦ, закрития вече дом за сираци в Скобелево, както и на много неждаещи се. Благодорната й дейност започва още в първите години на демокракцията, като тя не престава да помага на хората от своя град, пише в мотивите на предложението. семейството на Дафина е скромно и не разполага с големи възможности. Тя обаче заслужава да носи званието "Почетен гражданин", категорични са инициаторите на предложението.

Предстои двете докладни записки да бъдат разгледани на сесия на Общинския съвет, който има последната дума дали предложенията ще бъдат приети.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини