Иво Димов: Съжалявам за пчеларите, но общината няма вина!

    "Съжалявам, че така се получи с пчеларите, но в случая общината и кметът нямат никаква вина", с тези думи кметът Иво Димов коментира ситуацията с недоволството на производителите на мед в димитровградско, чиито поминък бе засегнат от пръскането с инсектициди. Вчера близо 60 собственици на пчелни семейства излязоха с отворено писмо, в което настояват за проверка и за вземане на адекватни мерки от управляващите.

    Думите на Иво Димов бяха в отговор на въпрос, зададен от Валентина Кунева от групата на "Да за Димитровград" по време на днешната сесия. "Какво се случи с пчелите, кой какво обърка, г-н Димов", попита Кунева.

    "Имаше уведомление от Областна служба "Земеделие" кога и в кои часове ще се пръска, това е техен ангажимент. За да се предупредят пчеларите и да затворят пчелините . Нямаше график, подаден в Общината", поясни още кметът. Добави, че администрацията е сторила нужното и е подала информацията към медиите.

    Според кмета, преди два месеца е имало протест защо държавата не предприема мерки срещу ограничаването на нодуларния дерматит по преживните животни."Когато държавата предприе мерки, сега има стачки и протести за това, че е предприела мерки", коментира градоначалникът.

    Припомняме, че производителите на мед от общината още преди 10 дни реагираха заради неточния график за пръскане срещу комари - преносители на нодуларен дерматит. В резултат на объкването те твърдят, че понасят загуби от хиляди левове.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Жи
      жител
      9 -1
      16:44, 30 юни 2016
      Тоя все няма вина, а излъга цялата държава с дипломата си. Как да повярваме, че сега не лъже. Това не е ли като приказката за лъжливото овчарче.
    • 2
      Ми
      Мина
      0 -1
      22:29, 30 юни 2016
      Факт е, че пръскането срещу комарите има ефект , но в града .Много по-малко са тези гадинки,в сравнение с друга година. Но докато по селата се отглеждат животни в примитивни условия, без възможност за почистване и дезинфекция , болести ще има.От ХЕИ (или както сега се нарича) , да тръгнат по проверки и да наложат изискванията на закона за брой животни, които могат да се отглеждат в рамките на населеното място и за хигиенните изисквания.Защото техниката пръска около Марица , но ако надникнете в един селски обор ,с ла..а до кокълчетата и с рояци мухи и с куп оборски тор в двора , който също въди мухи и комари....чиста загуба на пари е това пръскане.
    Последни новини