Дадоха зелена улица на спогодбата за собствеността на бившия партиен дом

Общинският съвет в Димитровград гласува положително докладната, в която се предлага спогодба между Общината и държавата за собствеността на сградата на бившия партиен дом. Точката бе под №1 в дневния ред на местните парламентаристи и бе одобрена единодушно с 31 гласа "за".

По темата, засегната на пресконференция преди повече от седмица говориха представители на различните сесийни групи, както и кметът Иво Димов.

За собствеността на административната сграда, в която се помещават Районният съд, прокуратура, нотариуси, адвокати и още редица държавни и общински служби, държавата заведе дело през 2015 г. Ако то бъде загубено това ще доведе  до „страшна каша”, припомни днес Димов и призова общинарите да подкрепят предлаганото споразумение.

В залата присъстваха председателят на Районния съд Иван Маринов и районният прокурор Атанас Палхутев. Отново бяха изложени мотивите защо спогодбата е добър вариант - липсата на собствена сграда на съда и прокуратата тук, както и възможността Димитровград да остане без тези институции след влизане в сила на новата съдебна карта.

По време на дебатите от групата на Да за Димитровград и на ГЕРБ заявиха, че ще подкрепят предложението, а от БСП поискаха решението за собствеността на сградата да се отложи до влизане в сила на промените в съдебната система.

Видео репортаж от сесията - вижте тук!

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини