Нормален трафик през Капитан Андреево, в петък пак се чака навалица

Нормализиран е трафикът през ГКПП Капитана Андреево, информираха от пресслужбата на Областна администрация.

След въпрос на областния управител Станислав Дечев заради големите опашки през последните дни на българо-турския пункт Капитан Андреево-Капъкуле, от Гранична полиция са уверил, че към днешната дата ситуацията се е нормализирала.

Справката от ГД „Гранична полиция“ сочи, че в събота през българския граничен пункт са преминали 7 000 превозни средства и 25 хиляди души. В неделя граничните власти са обработили 7 500 автомобила с 28 500 пътници.

Засиленият поток е заради мюсюлманския празник Рамазан байрам и пристигането на много гости у нас. Празникът е цяла седмица и затова в края й се очаква нов наплив към българо-турския пункт при Свиленгради и Одрин. Друга причина за голямото натоварване, километричните опашки и чакането за преминаване по 3-4 часа, е обичайно засиленият по това време на годината трафик на гастарбайтерите, които се прибират за летните си отпуски от Западна Европа към Турция.

Прогнозата на граничните власти е отново за навалица на пунктовете в петък, събота и неделя.

На пункта към Гръцко - „Капитан Петко Войвода“ няма струпване на автомобили. Там трафикът е по-интензивен през почивните дни, когато туристи от България пътуват за Гърция. До струпване на превозни средства там не се стига, защото това е вътрешна граница на ЕС и режимът на преминаване е облекчен.   

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини