Над 150 000 „маркови“ стоки задържаха митническите служители на Капитан Андреево

Изображение 1 от 2
    158 538 артикула, по-голяма част от които текстилни изделия, задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево. Стоките, които са иззети поради съмнения, че са нарушени права върху интелектуалната собственост, са открити при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.
    На 06.06.2023 г. на трасе входящи товарни автомобили пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Шофьорът – турски гражданин, представя редовни документи за превозваната стока от Турция за Германия. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която митническите служители откриват сред декларираната стока 155 174 текстилни изделия, по-голяма част от тях чорапи, панталони, дамски и мъжки тениски с обозначения на световноизвестни марки. Открити са още 2265 чифта обувки и 1099 чанти и колана, всички носещи лога на известни търговски марки. 
    В изпълнение на Регламент 608/2013 за случаите са уведомени представители на притежателите, които да се произнесат дали задържаните декларирани стоки нарушават интелектуални права на съответните марки. 
    От началото на годината до момента митническите служители на ГКПП Капитан Андреево са задържали близо 660 000 артикула  със знаци на регистрирани търговски марки.  
     
     
    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини