Завършват предсрочно разширението на ГКПП „Капитан Андреево“

Изображение 1 от 2

    Реконструкцията по разширението на платната на входящия тежкотоварен трафик на Граничния пункт „Капитан Андреево“ ще завърши предсрочно. Това обяви на пункта директорът на Агенция „Митници“ Павел Геренски, който беше днес на място заедно с министъра на финансите Росица Велкова. Прекият повод за посещението им бе да се запознаят с приключилия проект по изграждане на съоръжението за отвеждане на високите води на река Хаяз при граничния пункт.

    Павел Геренски коментира обаче и темата с тежкотоварния трафик. Така стана ясно, че допълнителните трасета на пункта за хладилния трафик на “вход”, по които работата започна в началото на ноември, ще бъдат готови два месеца по-рано от определените срокове. До края на януари следващата година, по тях ще бъде пуснати превозните средства, посочи шефът на Митниците. С това пропускателната способност на пункта ще се увеличи с около 20 %. За достигане на този показател се работи и за цялостното подобрение на организацията там. В ход са дейности по подобряване на софтуера, който обслужва движението и контрола на трафика на пункта.

    Правят се реконструкции и на още две локации на територията на пункта. Във втория етап се предвижда допълнителна и завършваща реконструкция на митническия пункт с допълнителни складови съоръжения. До края на май реконструкцията ще приключи напълно.

    Както беше прогнозирано и по-рано през годината, 2022-ра ще завърши с рекорден трафик на камиони, които са преминали през Граничния пункт „Капитан Андреево“. Очаква се да бъде отчетена обработката на входящите и изходящите трасета на над 1 милион камиона. До момента през пункта са преминали 960 хил. тежкотоварни превозни средства.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини