Изграждат нова детска площадка на ул."С.Врачански" №1

    Започна цялостен ремонт на детската площадка, намираща се срещу блок №1 на ул."Софроний Врачански" в Димитровград, съобщиха от Общината. В пространството за игра ще бъдат оформени три детски къта за малчугани от различни възрасти. Те ще бъдат оградени и обезопасени, според изискванията.

    В момента върви подмяна на настилката на парка, която е от много години. Предстои полагането на нови плочки и противоударни настилки под детските съоръжения. Те ще бъдат нови и от различен вид - люлки, пързалки, клатушки и др.

    Припомняме, че през септември 2013 година на детския кът пред блок №1 бяха подменени част от съоръженията, но настилката остана същата. През юли 2015 година Общинският съвет прие решение за основен ремонт на парка на стойност 25 000 лв.

    Идеята мястото за игра да бъде оградено и обезопасено бе посрещната с одобрение от обитателите на блока. Според тях, редно е в Димитровград и на останалите детски площадки да бъдат поставени предпазни огради. С такива разполага само новият парк до блок №42 на бул."Раковски".

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини