Общината търси средства за ремонт на звездната зала на Планетариума

    Средства за възстановяване на сградата, в която се намира звездната зала на Планетариума в парк "Вапцаров" ще търси Община Димитровград. Причината е в окаяното й състояние, сградата е строена преди 55 години. В същото положение е и наблюдателния павилион в двора на Планетариума, където се намират уредите за наблюдение.

    "Цялата сграда се нуждае от ремонт, по-добрият вариант е да се събори и изгради наново, но затова са нужди средства", коментира кметът Иво Димов. Той направи оглед на мястото, заедно с директора на планетариума" Димитър Кокотанеков.

    Общината ще търси съдействие от Министерството на образованието, за да бъдат заложени средства в бюджета на Общината. Ще се търсят и варианти за европейско финансиране на реконструкцията, коментира кметът. Два пъти местната администрация не е получила одобрение по проект за ремонт по програмата за Трансгранично сътрудничество.

    По предварителни разчети, близо 300 000 лв. ще са нужни за ремонта, имаме и изготвен проект, каза Димитър Кокотанеков. През 2010 година е бил направен такъв на Звездната зала, но вътре и отвън вече има пукнатини. Същото е положението и със стълбите, водещи към покрива на звездната зала. там мазилката се руши от години.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини