Провокират въображението на димитровградските деца с финч роботи

    С т.нар. Финч роботи (finch roborts), които се използват за работа с деца и провкира въображението им ще разполага в най-скоро време димитровградската библиотека "П.Пенев". Те ще бъдат предоставени по проект, финансиран от посолството на САЩ у нас, информира на пресконференция директорът на библиотеката Петко Каневски. Димитровградската библиотека е една от десетте в страната, одобрени в рамките на тази разработка.

    Намерението е предоставените 5 броя финч роботи да бъдат демонстрирани пред децата в рамките на Седмицата на програмирането, която е от 15 до 23 октомври. Преди това за работа с тях ще бъдат обучени две от библиотекарките тук - Светла Билярска и Валентина Терзиева.

    Образователният програмен гид ще обиколи няколко димитровградки училища, а също и хасковски такива, увери Петко Каневски. Условието е групата от деца, с която ще се работи да не надхвърля 10. 

    Това е нов вид робот за обучение по компютърни науки. Дизайнът и функционалността му са резултат от четири годишно проучване на института Carnegie Mellon. Предназначен е да подпомага овладяването на редица езици за програмиране.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини