Община Димитровград спечели проект за наблюдателна станция за пожари

Нов проект спечели Община Димитровград, информират от пресслужбата й. Той е по линия на програмата за Трансгранично сътрудничество между България и Турция и е свързан с превенция и ограничаване на последствията от природни и причинени от хора бедствия.

На територията на община Димитровград ще бъде изградена и оборудвана автоматична наблюдателна станция за разпознаване на горски пожари. Зоната, която попада в обхвана на станцията е не по - малка от 314  кв. километра. Осигурена e възможност за целогодишна работа при всякакви метеорологични условия. Радиусът й на действие е не по-малък от 10 километра.

Съоръжението съдържа локаторна станция, свръхчувствителни термо и видео камери, прецизен въртящ модул, локален сървър, модул за автоматичен и ръчен дистанционно управляем режим на работа, метеорологична станция. Ще има и сигнално-охранителна система, телекомуникационен модул, система за подпомагане вземането на решение и две работни станции с 32 камери.

Партьор на община Димитровград по този проект ще бъде турската община Узункьопрю. Разработката е на стойност 1 153 019 лв. Като част от заложеното в проекта в Узункьопрю ще бъде изградена система за ранно известяване за опасности от наводнения.  

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини