Монтираха LED осветление по целия бул."Трети март"

    Целият булевард "Трети март" и района на новото кръгово кръстовище около Водната кула вече е с улично LED осветление, информира кметът Иво Димов. Подмяната на старите лампи с енергоспестяващи започна още през септември, когато същото осветление бе монтирано в участъка на булеварда до пресечката с бул."Хр.Ботев". В края на лятото улица "Ромен Ролан" бе първата с LED улични лампи в Димитровград.

    "В момента Общината изготвя анализ за икономиите през денонощието, които ще бъдат постигнати, ако се монтира подобно осветление по главните булеварди - "Раковски", "Ст.Стамболов", "Д.Благоев" по цялата им дължина", коментира Димов.

    Освен смяна на самите остетителни тела, е предвиден и ремонт на стълбовете и останалите елементи, ако е нужно, каза още кметът. Припомни, че подмяната на осветлението по бул."Трети март" бе финансирано със средства от бюджета.

    На сесия на Общинският съвет в четвъртък - 24 ноември ще се обсъжда докладна за проект за подобряване на енергийно ефективните показатели на част от уличното осветление в града. Администрацията ще търси финансиране по Инвестиционната програма за климата на Националния Доверителен Еко Фонд. При одобрение на проекта, съфинансирането от Общината е 15%.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини