Без общоградска церемония за даровитите деца тази година, награждаването - по училища

Тази година няма да има общоградска церемония по награждаване на учениците, получили стипендии по Наредбата за деца с изявени дарби. В последните години такива се провеждаха първо в зала "Гросето", а след това и в салона на ОДТ "Ап.Карамитев". На тях децата получаваха своите финансови стимули официално.

През следващата седмица отделни церемонии са предвидени по училищата, в които учат отличените деца, съобщи шефът на Хуманитарния отдел в Общината Антоанета Шаркова. Това са ОУ "П.Славейков", ОУ "Алеко Константинов", СУ "Любен Каравелов", СУ Васил Левски", ОУ "Св.Св.Кирил и Методий", както и ПМГ "Иван Вазов" и ПЕГ "Д-р Иван Богоров".

Причината за промяната е големия брой деца - общо 202 наградени в трите категории. В "Наука и техника" стипендии вземат 82 деца, в "Изкуство и култура" - 42, а в направление "Спорт" - 78. Финансовите стимули варират от 50 до 290 лв., уточни Шаркова. От Общината са на мнение, че една подобна церемония ще отнеме повече от два часа и ще отегчи присъстващите на събитието.

 На последната сесия на Общинския съвет преди месец бе утвърден списъка с даровити деца за 2016 г.. За пръв път тази година имената им бяха предоставени за публикуване с инициали по настояване на ръководството на Общински съвет - Димитровград. Това породи недоволство у родителите и съмнения за начина, по който е станало разпределянето на средствата.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини