Забраняват паркирането по главните улици в Димитровград при снеговалеж

С падането на първия сняг в Димитровград е в сила заповедта на кмета Иво Димов за освобождаване на пътното платно от паркирали на улицата автомобили. Така няма да се пречи на снегопочистващата техника, ако се наложи тя да бъде използвана, коментираха от Общината.

Забраната за паркиране касае булевардите "Трети март“, „Съединение“, „Стефан Стамболов“, „Димитър Благоев“, „Раковски“ и „Христо Ботев“, а също и улиците „Панорамен път”, „Иван Вазов” и “Първи май”. Ако техниката причини щети върху автомобилите, те са за сметка на собствениците им, пише в заповедта.

Липсата на снежна покривка в града и по селата не налага използването на техника към момента. Въпреки това, ангажимент за почистване на снега имат и собствениците на жилищни сгради и търговски обекти, както и наемателите на такива. Те трябва да се погрижат за тротоарното пространство пред блоковете и магазините, припомнят от администрацията.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ил
    ИЛИЯ
    5 0
    12:57, 29 ное 2016
    Кмета може и да издаде заповед да поставят липстващи решетки на шахтата на Гоце Делчев..Иванка Хр. Ботева....всеки ден си трошим колите...
  • 2
    Си
    Сийка
    2 0
    09:17, 30 ное 2016
    Пълно безхаберие....от Кмета...ако липстваха решетки на Патриарх Евтимий....улицата на Бащата на Кмета...Гочев шеф на Благоустрояване....веднага реагира.....
Последни новини