Започна ремонтa на центъра, демонтираха пейките на площад "Поезия"

    Стартираха реалните строителни дейности, свързани с ремонта на центъра на Димитровград. На площад "Поезия" преди обяд започна премахването на пейките. Цялото пространство бе оградено с предпазни ленти. Паралелно с това, започнаха дейности по премахване на настилката и на алеята до кино "Планета".

    Припомняме, че  проектът за реконструкция на централна градска част е на стойност над 5 млн. лв., а първата копка бе направена на 8 декември. Площад "Поезия" ще бъде с променена визия. Фонтанът ще е с нови светлинни и водни ефекти, а паметникът ще бъде преместен в южната част на площада.

    Първата част на проекта включва още реконструкиця на цялото пешеходно пространство от бул."Раковски" до бул."Д.Благоев", като ще бъдат обхванати 32 518 кв.м. Ще бъде направена и частична подмяна на настилката, оформяне на нови зелени площи, засаждане на дървета и храсти, почистване на колонадите по нова технология. 

    Предстои и изграждане на поливна система, монтиране на ново парково осветление и пейки, система за видео наблюдение с над 20 камери. Ще бъдат създадени и рампи за хора с двигателни проблеми. Проектът предвижда и градски аналогов часовник. От фирмата -изпълнител още преди дни поясниха, че паралелно ще бъдат извършвани различни строителни дейности. Срокът на проекта е 24 месеца. 

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ба
      байчо
      10 -3
      15:46, 12 дек 2016
      Екипа на сайта, видяхте ли перата на бюджета? За кое колко пари се дават? Или се правите на улави?
    • 2
      Га
      гайчо
      2 -7
      16:11, 12 дек 2016
      Айде ся са... Виж коментара
      • Ба
        байчо
        7 -1
        16:52, 12 дек 2016
        Гайчо, нали журналистите трябва да са будната съвест на нашето общество,ако говоря с техническия ръководител е все едно да си говоря с радиото...
    • 3
      Ап
      Апел
      8 -1
      06:15, 13 дек 2016
      Ако има прокуратура в България, трябва да провери фирмата "Енерго ремонт строй" за конфликт на интереси. Това не е ли фирма на общ. съветник от групата на кмета. Как е спечелен търга, колко са участвалите в него, обявления и т.н., а не да се вярва на един лъжец излъгал цяла България за дипломата си и ти казва кое може и кое не може. А колкото до будната съвест - съвестта е заспала. Дори прокуратурата, на която и се плаща - спи. А журналистите от едни пазари дори бдят над спокойствието на кмета и не дават пиле да прехвръкне. Бранят го от истините които го болят и които не трябва да стигат до хората и да се знаят. Крият се факти, проекти, стойности, кой колко е взел, участници. Този проект е само козметика. В строителството това е най-лекото, а парите са много. Тези камъни от тука да бъдат преместени там, а тамошните тука. Специфична работа за "голям специалист" като Гочев. Каква специалност има в строител-ството този Гочев? Не е ли и той с диплома като кмета. Трябва да има отговор на тези въпроси. Не станаха твърде много маймуните на един клон. Не напразно имаше кръстен "бетонджията" един висшист който не приличаше на истинските и отрудени бетонджии, които съвестно и честно си изкарват хляба. А на такива като Гочев и около него им се намазва филията с масло, мед и какво ли не. Въпросът е много сериозен. Граждани на Димитровград, събудете се! Приспиват Ви ! Бъдете последователи на бригадирите които не спяха, за да построят града. Има много излишни пари в този проект, които трябва да бъдат пренасочени в истинските нужди за града.
      • Х
        х
        7 -1
        17:03, 13 дек 2016
        Много точно казано...
    • 4
      Ко
      Кой
      8 -1
      10:59, 14 дек 2016
      Кмете четеш ли...чети...после да не кажеш,че нищо не знаеш.
    Последни новини