Община Димитровград в готовност за обилния снеговалеж

    Община Димитровград е готова за очакваната усложнена зимна обстановка, прогнозирана от синоптиците в следващите дни. Това стана ясно на среща проведена днес в администрацията, ръководена от кмета Иво Димов. На нея са присъствали представители на различни звена в общината, на Областно пътно управление, пожарна служба, полицията, КАТ, ВиК, ЕВН, "Нео титан", МБАЛ "Св.Екатерина", ОП "Благоустрояване",представители на транспортни фирми.

    Доставени са необходимите количества пясък, сол и химически материали за обезледяване на тротоарите при необходимост. Всички снегопочистващи фирми са привели техниката си готовност за предстоящите валежи, е станало ясно на срещата. Димов увери, че са осигурени допълнително още три снегорина.

    В готовност е и тежкотоварна високопроходима военна техника, която е предоставена на общината от Министерство на отбраната преди четири години. Тя е обурудвана с камери,  полиспасти за извличане на тежкотоварни машини многократно по тежки от габарита на МТЛБ-то, резач, прожектори за сложни метеорологични условия, сензори и други естри.

    От Община Димитровград препоръчват на гражданите да премахнат паркираните автомобили от улиците, за да могат снегорините да се почистват безпрепятсвено пътното платно. Разпространени бяха и теферони за сигнали на гражданите при аварийни ситуации:

    112 - националния телефон за спешни случаи

    6 61 61 - оперативен дежурен в Общинска администрация Димитровград

    6 33 21 - оперативен дежурен в РУ на Полицията  - Димитровград 

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      78
      789
      1 -2
      18:39, 5 яну 2017
      Само се пъчат. Добре, че е техниката от соца.
    • 2
      12
      123
      1 0
      20:58, 5 яну 2017
      Няма ли да удължат ваканцията на учениците до 13-и януари ?
    Последни новини