ТИР е закъсал по пътя за Хасково, пътищата в общината проходими при зимни условия

ТИР е закъсал по пътя Димитровград - Хасково тази сутрин. На място вече работят екипи на Областно пътно управление и КАТ, които регулират движението и правят всичко възможно да изтеглят камиона от платното, за да освободят трафика, информират от Областна администрация - Хасково.

Всички пътища в общината са проходими, но при зимни условия, а обстановката е усложнена, съобщават от кметството. Имало е проблем със снегопочистващата техника в Меричлери и Крум, но той вече е отсранен. В община Димитровград няма населени места без ток и вода към момента, информират от кметството. Призовават да не се пътува, ако не е наложащо.

След започване на снеговалежа в града работят 10 машини, почистват се улици и тротоари, уверяват от общината. Температурата тази сутрин бе минус 10 градуса.През деня ще духа умерен и силен вятър, предимно от север, което създава условия за навявания, а температурите ще се понижат.

В два участъка в региона има въведени временни ограничения за движение на товарни автомобили над 12 тона- това са пътищата  Харманли- Тополовград и Хасково- Кърджали през  село Мост. Леките автомобили се движат навсякъде без ограничения, но  при тежки зимни условия. Снегопочистващите фирми работят с пълен капацитет, имат достатъчно ресурси и материали, за да поддържат републиканската пътна мрежа. В региона няма населени места без вода и ел.захранване.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ti
    titi
    13 -1
    10:13, 10 яну 2017
    Днес не се справят и по точно е пълна излагация, пътищата където са проходими са опасни!!! Изкарайте някоя машина поне да ни залъже очите!!! Ако вчера и миналия ден бяха почистени улиците и разтопен леда (с луга или химикали, какво там си имате) сега нямаше да е такава пързалка след като върху леда наваля и сняг!!!
    Ако видиш снегорин, пожелай си желание!
  • 2
    Iv
    ivan
    11 -5
    10:22, 10 яну 2017
    От 08:30 е закъсал, но не тир, а цистерна за гориво! И то на кръговото на излизане от димитровград! Много лошо отношение и немърливост от страна на кмета на димитровград! В града се вижда, че въобще не се чисти. Ако не сега, кога ще се чисти г-н димов!
  • 3
    Iv
    ivan
    10 -3
    10:26, 10 яну 2017
    Как не Ви е срам да оставите града в такова състояние, нито снегорини, нито хора от Неотитан, издайде заповед тогава г-н Димов да не се ходи и на работа!
    • 56
      5694
      9 0
      10:57, 10 яну 2017
      Наистина в Димитровград е ад по улиците . Титаните хич не си дават зор а и нямат капацитета . Не може с пет верани които не могат за себе си да се движат да чакаме да очистят . Според мен тия пари трябва да се дават на кооперациите в околните села които имат достатъчно мощни и нови трактори , ама нейсе кокала лесно се не дава .
  • 4
    Бл
    Блокада
    5 0
    12:24, 10 яну 2017
    Те от Общината могат да ни уверяват много неща, НО /след тази сричка винаги следва истината/
    действителността е съвсем различна:
    Днес сутринта не беше минал нито един снегорин по нито една улица, дори по един от трита основни булеварда /които кмета си мисли, че само те трябва да се чистят/!!!
  • 5
    99
    99
    5 -4
    16:04, 10 яну 2017
    Като оставихме простаците, лъжците и недоучилите да ни управляват така ще бъде.
Последни новини