Няма да удължават ваканцията на учениците в Димитровград, намалят часовете

    Ваканцията на учениците от община Димитровград няма да бъде удължена отново и те трябва да са на училище на 12 януари, четвъртък. Децата ще учат с намалени часове от по 30 минути. Това е станало ясно на проведена днес в община Димитровград работна среща с директорите на училища, свикана от кмета Иво Димов. 

    На нея се е обсъждала възможността ваканцията да бъде удължена с още два дни - до понеделник, 16 януари, но е изчерпан законовия ресурс за определяне на още неучебни дни, поясняват от кметството.

    От няколко дни всички училищни сгради в община Димитровград се отоплят, за да се достигне нужната темпуратура за провеждане на учебни занятия. Извозването на учениците, които пътуват до училищата си ще се извършва по график. Улиците около училищата са почистени и достъпа до тях е осигурен, уверяват от Общината. 

    Припомняме, че грипната ваканция бе обявена след края на Коледната, която бе от 24 декември до 4 януари включително. Заради високата заболеваемост ваканцията бе удължена до 9 януари, понеделник по препоръка на Регионалната здравна инспекция в Хасково.

    Последва второ удължаване до 12 януари, четвъртък по решение на кмета на общината Иво Димов. Той обяви за неучебни дните 9,10 и 11 януари.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (15)

    • 1
      Ма
      Майка
      25 -1
      15:16, 10 яну 2017
      Така или иначе повечето родители няма да си пуснем децата за 2 дни.Отделно не четете ли , че четвъртък и петък ги дават с най-ниски температури тези дни за Димитровград -14 ,-15 градуса. Часове по 30 мин. колкото да отбием номера.Излишни пари за отопление на почти празните ви стаи за двата дни.
    • 2
      Оч
      очеведеч
      18 -2
      15:47, 10 яну 2017
      утре на тези директори които си бъркат в носа им изключете климатиците и духалките в краката та да се почувстват като ученици
    • 3
      Ро
      Родител
      9 -2
      16:13, 10 яну 2017
      В област Стара Загора са намерили законово решение, ваканцията там се удължава до 16.01.2017г.
    • 4
      Ив
      Иванов
      10 -1
      16:17, 10 яну 2017
      Кмете в това лошо време не слушайте директорите които не искат да си стоят в къщи ние родителите не желаем децата да са болни...
    • 5
      19
      199
      12 0
      16:18, 10 яну 2017
      Температурата в класните стаи трябва да бъде минимум 18 градуса! Това е по закон. От общината са се изчерпали.......Ако бяха пари за усвояване щяха да намерят хиляди варианти.
    • 6
      То
      Точно така
      11 -1
      16:19, 10 яну 2017
      Точно така - нека въпросните директори и директорки да стоят на студено както искат да накарат децата! Не да се крият в топлите си канцеларии. И като децата да им се налага да ходят пеша в тези температури от единия край на града до другия! Не да се возят на големите си джипове или да се превозват с коли - пеша от сутринта до края на деня - да минат през всичко - през лудото бързане сутрин, през заплахата от отсъствия, през лошото настроение на ненаспани госпожи, през пелтеченето на неготови за в час учители, през писането на измислени оценки за да имат необходимия брой оценки всички и се стигне до буламачите с които ги хранят и условията в класните стаи. После питайте защо белите хора не раждат деца и защо се топим като нация - защото и малкото, което трябва да направи държавата няма смелост да го направи. Нищо за да запази здравето на децата или да помогне на родителите в безизходица!
    • 7
      Ив
      Иванов
      7 -1
      16:58, 10 яну 2017
      Кмете вие в Димитровград ли сте да не си заминали на топло местенце и не виждате какъв студ е на вън дори небето е мра4но как да изпратим децата за тези намалени 30 минутни 4асове те ще бъдат със сигурност болни.........
    • 8
      Ро
      Родител на ученик
      6 -1
      17:28, 10 яну 2017
      Тези Директори какво се правят на луди,а Кмета и той/нали уж е наясно/, нямали законово право да удължават почивните дни, за Кмета да,той вече им даде 3те дни,които може по закон,но Директорите също имат право на 2 или 3дни,които могат да обявят за неучебни,по тяхна преценка.Защо се правят на .....,само това не разбрахме всички родители.....или явно са преценили ,че вече всичко е наред!!!!!!Много важно за тях,сега е ясно колко им дреме за децата ни!!!!!!!!!
    • 9
      Уч
      Ученик
      7 -3
      18:10, 10 яну 2017
      Аз пък няма да отида на училище.. Нямам намерение да се разболявам в тия Сибирски студове и снегове.. Нищо няма да им стане да дадат още 2-3 дена, поне да се постопли времето.. Дори и да са по 30 мин. часовете, пак ще студуваме 4-5 часа, които са ни достатъчни да се разболеем пак..
    • 10
      Мъ
      мъж
      7 -2
      18:35, 10 яну 2017
      Учителите да не чакат ученици в класните стаи,да си стоят сами,като толкова им се работи.
    • 11
      Ха
      ХА-ХА
      10 -4
      19:15, 10 яну 2017
      Ебре, дебре. Ущипани родители, ущипани ученички. Айде малко по-сериозно. 25см сняг и дайте да не се учи цяла зима. Едно време до кръста имаше сняг и никой не мрънкаше. Зима е, нормално температурите да са ниски. За първи път ли излизате навън при -5? Ами ако този сняг и студ стои цял месец, направо да затворим и 4-те останали училища в града. Плюс това поколението е достатъчно глуповато, направо да му теглим хикса и да се завиваме на топло. Родителите са станали по-зле и от децата им. Много взеха да си пазят децата изведнъж от снега, ама не ги пазят от това по цял ден да се друсат и по цяла нощ да се напиват. Прост народ, слаба държава!
    • 12
      Jh
      jhj
      6 0
      19:44, 10 яну 2017
      При това положение е редно часовете в училищата да започват не по-рано от 9:00 часа!
    • 13
      Мд
      Мда....
      5 0
      21:05, 10 яну 2017
      "Законът позволява директорите на училищата да позволят там, където е необходимо до два дни ваканция от тях и до три от кмета за учебната година." Д.Стаматов
    • 14
      Ти
      Тити
      1 -3
      11:03, 11 яну 2017
      Ученици и родители, днешните деца са достатъчно необразовани и ограничени за да си позволим в тази остаряла и не работеща правилно учебна система да ги лишим и от тези 2 дни в които може да им се налее нещо в главата, а било и то излишно! Децата и без това са достатъчно мързеливи, немотивирани и безразлични към учебния процес, че да останат по домове, кръчми и кафета и следващите дни.
      Да ходят на училище, няма да настинат или да се разболеят моля ви, те са много по издръжливи от възрастните, които нямат право на избор и ходят на работа, това не е първата зима не е и последната всичко е нормално (освен почистването на града).
      Освободете само началните класове до 4ти клас, са още малки, а и няма да загубят много матерял!!!
    • 15
      Ив
      Иванов
      2 0
      12:58, 11 яну 2017
      Какви добри граждани на Димитровград накрая децата станаха виновни, мързеливи,ограни4ени а вие добри4ки родители защо искате да се освободите от децата ето момент добър за общуване с децата така те няма да ходят както казвате по кръ4ми, кафенета........
    Последни новини