Удължават ваканцията в ОУ "П.Славейков" в Димитровград

12 и 13 януари - четвъртък и петък са обявени за неучебни дни в ОУ "Пенчо Славейков" -Димитровград, съобщава на своя профил във Фейсбук директорът на училището Снежана Ангелова. Тя пояснява, че не е постигната необходимата температура за провеждане на учебни занятия в класните стаи.

"Според изискванията на Здравна инспекция за провеждане на учебен процес в училищата е нужно температурата в стаите да бъде над 18 градуса. Замерванията продължават и очакванията са до неделя нужните температури да бъдат постигнати", пише Ангелова.

По време на Коледната ваканция и последвалото удължение, отоплението в училището  е било намалено до минимум и отнема повече време температурата да бъде възстановена.
Директорът допълва, че здравето на децата е най-важно, но и посочва, че контролните за учениците са неизбежни, като ги призовава да използват тези неучебни дни за подготовка.

Припомняме, че вчера след среща на директорите на училищата с кмета Иво Димов бе обявено, че децата трябва да са на училище в четвъртък - 12 януари, но с намалени часове. Към този час няма информация дали в други училища в община Димитровград четвъртък и петък няма да са учебни дни заради ниските температури в стаите.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ма
    Майка
    8 0
    10:23, 11 яну 2017
    Браво! Едно нормално рещение при така стеклите се обстоятелства и предвижданията за нови снеговалежи и -14-15 градусуви температури за четвъртък и петък. Поздравления Г-жо Директор!!!
  • 2
    Ti
    Titi
    4 -1
    10:45, 11 яну 2017
    Ако имаха желание, щяха да затоплят училището. Вчера минах от там и нямаше и следа някой да се е качвал по стълбите към централния вход, бяха затрупани и равни, така че не е имало и намерение децата утре да са на училище в това училище и решението са си го взели преди днешния ден!
  • 3
    Ив
    Иванов
    2 0
    13:05, 11 яну 2017
    Браво ..един нормален директор който мисли с главата си добре 4е има като Вас който мисли за децата......
Последни новини