Зала "Младост" и още три спортни имота получи от държавата Димитровград

Собствеността върху четири спортни обекта получи днес Община Димитровград след решение на Министерски съвет. Спортна зала "Младост", стадион "Миньор", залата за борба "Еню Вълчев"  и бившата хандбална площадка до Бабин пазар бяха прехвърлени безвъзмездно на общината. Точката бе последна в дневния ред на правителството.

Очаква се собственост на общината да стане и спортен комплекс "Раковски". Към момента това не може да се случи, тъй като на терена има частен имот, продаден преди години, коментира кметът Иво Димов.

По думите му, над 500 000 лв. годишно отделя Общината за спорт и поддръжката на тези имоти.  Градоначалникът припомни, че преди пет години имотите са деактувани като общинска собственост.

"Тогава поех риск, но ето че днес тази дългогодишна сага ще има сблагоприятен за Димитровград финал", коментира още Димов.

Той благодари на правителството за днешното решение и допълни, че проблемът с неуредената собственост на въпроните спортни имоти в годините е бил пречка Общината да кандидатства за финансиране по различни европейски програми.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини