Деца продават благотворително сувенири, за да помогнат на Габи и Радост

    При голям интерес стартира днес след обяд базарът в подкрепа лечението на двете димитровградски деца Габи и Радост. Той е разположен в Спортна зала "Младост" и ще продължи до 20:00 часа. 

    Инициативата на група майки от Димитровград бе подкрепена от много училища и детски градини - "Приказка", "Осми март", "Слънце", "Пролет", "Радост и "Райна Княгиня", както и от Дневния център за деца с увреждания и Детски и младежки център. На щандовете са разположени и изделия на жени, занимаващи се с изработка на бижута, картички, украси и др. Огромна помощ са оказали и родители.

    В ролята на продавачи влезнаха петокласници от ОУ "П.Славейков" и четвъртокласници от СУ "Любен Каравелов". Те също са изработили сувенири, които се предлагат на базара. Децата споделят, че е важно да се подкрепи една подобна инициатива, защото никой не е застрахован от подобна участ. Разказаха, че са изработили сувенирите в клас и са вложили в тях любов.

    Украси за дома, коледни сувенири, цветя, книги, бельо и много други включва базарът. Зрителите на благотворителния фолклорен фестивал, който започва в 18:30 часа в Спортната зала също ще могат да си закупят сувенир. Средствата от базара ще бъдат обявени утре. Парите ще се разделят поравно между двете деца, уверяват организаторите.

    Видео репортаж по темата - вижте тук!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини