Премахването на опасните ледени висулки - ангажимент на собственици и наематели

    Ангажимент на собственици и наематели на обществени сгради и офиси в Димитровград е премахването на опасните ледени висулки, коментираха от пресслужбата на Общината. Повод станаха подадените от граждани сигнали за подобни опасности на различни места в града. В рамките на седмица 7 са били обаждания на телефона на дежурните в кметството.

    В случай, че наематели или собственици не могат сами да се справят, тогава с цел безопасност мястото трябва да бъде оградено с предпазни ленти. Така бе направено днес на част от тротоара на бул."Раковски" срещу сградата на Районен съд. Ледени късове бяха надвиснали над минувачите и създаваха опасност от инциденти.

    Препоръката е да бъде подаден и сигнал на тел.112. Ако опасността е на обществено място с интензивен трафик на хора, в борбата с висулките се включват службите, разполагащи със специализирана техника като вишка.

    За проблема с висулките сигнализират и читатели в групата "Димитровградски нередности". Там са публикувани снимки от блоковете на ул."Ромен Ролан".

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини