Приемат заявления от избиратели с увреждания за гласуване в подвижна секция

На 11 март изтича срока, в който избиратели с различен постоянен и настоящ адрес могат да бъдат вписани в избирателния списък по настоящ адрес. За целта трябва да бъде попълнено и подадено заявление, което се предоставя в сградата на кметството. Това информира секретарят на Общината Венета Стоименова по повод предстоящите на 26 март избори за Народно събрание.

Също до 11 март е крайния срок за хора с трайни увреждания, които желаят да упражнят правото си на глас в деня на парламентарните избори, но не могат да стигнат до своята секция. Те могат да гласуват в подвижна урна, като заявят това предварително в Общината и приложат решение на ТЕЛК.

До 18 март избирателите, които установят непълноти и грешки в списъците могат да подадат заявление в Общинска администрация за отстраняването им, припомни Стоименова.

На 13 февруари е изтекъл срока за обявяване на предварителните избирателни списъци, като те вече са разположени на определените за целта места. Справка в списъците може да се направи на сайта на местната администрация.

В края на тази седмица ще започне работа безплатен телефон, на които жителите на общинвта могат да направят справка за местата за гласуване - 0800 2 00 49.

91 са секциите на територията на община Димитровград, които ще отворят врати в деня на изборите. Към момента броя на избирателите в общината е 50 858 души.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини