Заделиха отново 40 000 лв. за стипендии на даровитите деца от Димитровград

40 000 лв. задели Общинският съвет в Димитровград за стипендии на даровити деца от общината. На днешната сесия местните парламентаристи гласуваха програмата за отпускане на финансовите стимули за 2017 г. единодушно с 30 гласа "за".

Право на стипендия по Наредбата има всяко дете или младеж до 19-годишна възраст с постоянен адрес в община Димитровград с доказани изяви на местно, регионално, национално, европейско или световно ниво, пише в програмата.

Право на финансов стимул имат и състезатели от спортни клубове, включен в национален отбор или участници в олимпиада, официално световно или европейско първенство през последните две години.

Три са областите, в които може да се кандидаства и тази година - наука и техника, изкуство и култура, спорт. Предвидено е отново да се връчи годишна стипендия "Димитровградско дарование", която е само за едно дете или младеж с изяви. Приемането на документите за стипендиите ще започне в началото на септември месец 2017 г.

Припомняме, че през миналата година 202 деца и младежи получиха финансово стимулиране заради своите успехи в съответните области на изява. Отделената от бюджета сума отново бе 40 000 лв. Заради големия брой отличени нямаше общоградска церемония по награждаването, а всяко училище отличи своите изявени възпитаници.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини