Димитровградските деца твориха в конкурса "За свободата българска"

    Победителите в общинския конкурс за рисунка, посветен на националния празник 3 март бяха отличени днес. Над 100 са били подадените творби от 10 училища в община Димитровград и от школата по изобразително изкуство към Детски и младежки център. Конкурсът бе под надслов "За свободата Българска" и бе посветен и на 140 години от създаване на Българското опълчение.

    В надпреварата имаха право да участват ученици от всички училищата в общината, разпределени в 3 възрастови групи - от 2 до 4 клас, от 5 до 7 клас и от 8 до 12 клас. 

    Журито е било изключително затруднено в избора си, определихме по няколко победители за 1-во, 2-ро и 3-то място, както и специални награди, коментира директорът на Хуманитарния отдел в Общината Антоанета Шаркова.

    Според преподавателя по изобразително изкуство Йордан Йорданов, активността в конкурса тази година е била голяма, има мнго добри творби и то не само сред наградените деца.

    Участниците и победителите поздрави зам.кметът Яшо Минков, който пожела успехи на младите творци. Част от рисунките от конкурса ще бъдат изложени пред сградата на Детски и младежки център в деня на националния празник - 3 март. Още снимки - на Фейсбук страницата на Димитровград бг вести.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини