Подписват договора за изграждане на пожароизвестителна кула в община Димитровград

Кметът Иво Димов ще подпише утре в Министерството на регионалното развитие и благоустройството договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програмата за Трансгранично сътрудничество между България и Турция. Димитровград е водещ партьор по проекта, насочен към превенция и ограничаване на последствията от природни и причинени от хора бедствия в трансграничния регион. Партньор в разработката е турската община Узункьопрю, а проекта е на стойност 1 153 019 лв., информират от пресслужбата на кметсвото.

Основните дейности по него са насочени към решаване на глобални проблемни области свързани с околната среда – горски пожари, наводнения, атмосферното замърсяване, въздействието на климатичните промени и други. Планувано е в община Димитровград да се изгради и оборудва пожароизвестителка кула - Автоматична наблюдателна станция за разпознаване на горски пожари.

Високотехнологичното съоръжение представлява система за наблюдение, охрана, мониторинг, анализ, комуникация и ранно известяване за неблагоприятни рискови събития, които могат да застрашат целевите територии и видове. Зоната за наблюдения е не по-малка от 314  кв.км., а кулата има възможност за работа при различни метеорологични условия.

В рамките на същия проект партньорите на Димитровград от турската община ще изградят система за ранно известяване за опасности от наводнения, уточняват от Общината.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Дв
    Две
    2 -2
    09:21, 8 мар 2017
    " Две години сърбах попарата на БСП при Орешарски. Беше Трагедия !". Тава са думите на послушника Димов към шефа си. Защо не го вписаха в листите на кандидат-депутатите. Защото е крайно време навсякъде да се отървем от лъжците и нагаждачите. Нима този оплаквач не напра-ви същото с ръководството на " В и К"- Димитровград избрано от БСП. Това ръководство се сблъс-ка с една неработеща и некомпетентна община. Даже елементарните неща не се предоставяха. Сроковете се разтакаваха. Не се спазиха срокове по договора за воден цикъл. Относно водопро-вода за гр. Меричлери- не се спази Генералния план за водоснабдяването му. Тогавашното ръко-водство даде отрицателно становище за това водоснабдяване на Меричлери. Това становище за приемане на обекта беше подменено от общината с по старо. Сега водата от ПС " Меричлери" се смесва от ПС "Крумска тераса", която няма разрешение за водоползване. Количеството на арсена във водата стана наполовина. За да се приеме този водопровод , по искане на кмета Димов се уволниха инжинери- специалисти по "В и К" и се назначи управител със съмнително издадена или купено свидетелство за монтажник на В и К мрежи със срок на обучение само 342 часа. Кой излъга за фалшивата си диплома ? За него са симпатични точно такива лица и за да не бъде сам назначава и се обкръжава от такива. Заварихме10 години не възстановени настилки от аварии, не контролирани от този кмет, но всичко това се стовари върху г-н Николов, с цената на големи разходи, който вземаше правилни решения . Какъв голям вой нададоха по медиите избаните от кмета. Сега становището на контролните органи са положителни спрямо г-н Николов. Но забеле-жете, в манталитета им е да се оплюе, да се омаскари някой и това им е заложено генетически. Молим прокуратурата да се самосезира и провери това съмнително удостоверение на сегашния управител и документацията и приемането на водопровода кв. " Черноконево- Меричлери". Не се правете на света вода ненапита ! Вижте си отговорника по В и К - Митрушев, как се приеха него-вите обекти по В и К , как за благодарност се включи Добринка от " Привати", за да не и се плаща, в общинската листа от ГЕРБ. Нима е толкова компетентна. Техник. Няма проектантска правоспо-собност, но сега е секретар на комисията по строителство. В общината и в експертен съвет има лица без проектантска правоспособност и компетентност.
Последни новини