Пет отбора мериха сили в състезанието "Най-добре четящ клас" в Димитровград

    С актив от 18 точки отборът на ОУ "Алеко Константинов" победи в общинския кръг на състезанието "Най-добре четящ клас". То бе част от мероприятията, посветени на Седмицата на детската книга - 27 - 31 март и се проведе в Градска библиотека "П.Пенев". 

    В състезанието участваха пет отбора от третокласници, които трябваше в три кръга да покажат умения за гладко и изразително четене на познат, непознат текст, както и на стихотворение.

    Журито, в което бяха шефът на Хуманитарния отдел в Община Димитровград Антоанета Шаркова, актьорът Делчо Тодоров и Наталия Делчева от фондация "Подари усмивка" присъди второто място на отбора на ОУ "П.Славейков" със 17 точки. Трети се класираха третокласниците от СУ "Любен Каравелов" с 16 точки. Финалните места в надпреварата заеха участниците от СУ "Васил Левски" и ОУ "Димитър Матевски" в Меричлери.

    2017 година е обявена за "Година на детската книга”. На 2 април се чества Международния ден на детската книга, а на 23 април - Международния ден на книгата и авторското право.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини