Два от мостовете в Димитровград - в лошо състояние

    Правена ли е профилактика и какво е състоянието на мостовете в общината попита на днешната сесия на Общинския съвет Мартин Колев от групата на "Да за Димитровград". Той се интересуваше и какви са плановете за съоръженията, намиращи се над река Марица.

    В отговор кметът Иво Димов каза, че профилактика се прави периодично. Три са мостовете в града, като два от тях са в лошо състояние. Става дума за този в посока кв."Изток" и другия, водещ към кварталите "Марийно", "Вулкан" и "Черноконево". Последният е най-належащо да се ремонтира. Според администрацията, нужната сума е в размер на 1 500 000 лв.

    Кметът съобщи, че преди дни е изпратил поредно писмо до Комисията по бедствия и аварии с молба да се предвидят средства за реконструкция на съоръжението Според администрацията, нужната сума е в размер на 1 500 000 лв.

    Третият мост в Димитровград се намира на Околовръстния път е ангажимент на Агенция "Пътна инфраструктура" и Областно пътно управление, поясни Димов.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Пр
      Пропуснато
      5 -2
      20:15, 30 мар 2017
      Има пропуснат шанс за строеж на още 1 надлез. Съгласно действащия регулационен план на Димитровград има предвиден надлез от площад " Ст. Д.Загора" с пресичане на ул. " Хан Аспарух". Това трябваше да стане по време на обновяване на надлеза до водната кула за сметка на ЖКИ. Кмета с гл.архитект проспаха тази възможност и вместо да се обикаляше по детелината щеше да се минава по този надлез. Детелината се натовари много.Не си ли спомняте как гл. архитект казваше, че трябвало да се правят подпорни стени и ред други глупости, вместо да се изиска от ЖКИ да се направи надлез срещу пл. "Ст. Загора". Сега вече е късно и всичко това, поради пропуснати ползи този надлез ако ще се строи, ще бъде с общ. средства. Колко граждани обикаляхме като улави през детелината и този надлез сигурно е най-разбития. "Умници"....когато калинките дойдат на власт така става.
    • 2
      Чи
      Читател
      0 0
      09:38, 3 апр 2017
      Беше по добре вместо безсмислени ремонти за милиони да се ремонтират двата ОБЩИНСКИ моста.
    Последни новини