65 000 лв. струва ремонта на детската площадка на ул."С.Врачански"

    65 000 лева струва ремонта на детската площадка на ул."С.Врачански" в Димитровград. Тя бе официално открита днес с представянето на тематичен куклен театър, свързан с разделното събиране на отпадъците.

    Кметът Иво Димов и изпълнителният директор на "Екопак" Тодор Бургуджиев присъстваха на тържеството. Стана ясно, че близо 20 000 лв е стойността на дарението на "Екопак" за обновление на мястото за игра. Площадката има два къта - за деца от 0 до 3 години и от 3 до 12 години. Детските съоръжения във втория кът са дарение от фирмата за разделно събиране на отпадъците.

    Инициативата тръгва преди година от подписка на живущите на ул."С.Врачански", които настояваха за ремонт на площадката", припомни кметът. Каза, че освен нови детски съоръжения пространството  сега разполага с ново LED осветление, паркова мебел, обновена настилка, отговаряща на нужните стандарти за безопасност.

    Кметът благодари на фирмата, че за пореден път е протегнала ръка на Димитровград. Димов припомни, че с подкрепата на същото дружество вече има изградена една детска площадка - тази в парк "Вапцаров".

    Кукленото представление „Юначета с празни тубмачета“ на еко тематика изгледаха малчугани от тукашни детски градини. Те разбраха в кой от цветните контейнери трябва да изхвърлят харния, пластмаса или метални отпадъци.

    Доволни от новата придобивка са живеещите в района, чиито деца ще посещават обновеното пространство. Те поискаха вратичките на детските кътове да имат резета, за да не излизат малчуганите извън ограденото пространство към опасната улица близо. Кметът Иво Димов се ангажира в рамките на следващите няколко дни да бъдат поставени резета на вратичките на площадките.

    Още снимки от откриването на детския кът -вижте на  Фейсбук страницата ни!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини