Връчиха наградите на победителите в пролетното почистване на Димитровград

    Предметните награди на победителите в пролетното почистване на Димитровград бяха връчени днес. Инициативата, която Община Димитровград организира за 12-та поредна година се проведе  в края на март. Наградите в различните категории раздаде кметът Иво Димов, който поздрави най-активните участници в почистването.

    Първо място заради добре поддържан и почистен двор на детско заведение бе присъдено на градина "Роза" .На второ място е класирана детска градина №3 в кв.Черноконево, а на трето - филиала на ДГ №3 в кв."Марийно".

     ОУ "Алеко Константинов" заема първо място в категорията учебни заведения. Второто място завоюва ОУ "П.Славейков", а третото място -  ОУ "Св.Св.Кирил и Методий - кв.Черноконево. В акцията "Лист по лист" първенци са от ПМГ "Иван Вазов", които са събрали 1 630 тона отпадъчна хартия.

    Награди имаше и за най-активните социални заведения от Димитровград. Това са Дневен център за деца с увреждания и Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи в риск „Дъга” - кв. Черноконево. При пенсионерските клубове победител е клуб "Наука".

    В традиционната надпреварата са отличени и граждани. С нови пейки и кошчета ще бъдат оборудвани живеещите на ул. „Емилиян Станев” № 12, ул.”Петър Берон” №6,  ул.”Захари Стоянов” № 4 вх.Е, ул.”Девети май” № 3, ул.”Христо Ботев ” № 47. Те са най-активни участници в кампанията на Общината тази година.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини