В Димитровград почетоха 72 години от края на Втората световна война

    72 години от края на Втората световна война отбеляза димитровградската общественост днес пред паметника на Маршал Толбухин в кв."Славянски". Цветя и венци положиха ръковоството на община Димитровград и Общинския съвет, съветници, културни дейци, преподаватели, ученици и деца от тукашните градини. Сред присъстващите бе и депутатът от БСП Виолета Желева.

    Бончо Гочев от Съюза на ветераните в Димитровград припомни за последиците на Втората световна война и жертвите, дадени във военните действия. Слово имаше и от председателят на Руското дружество "Надежда" Олга Господинова. Малката Пламена Калинкова изпълни стихотворение на руски език и пусна в небето балони със цветовете на българското знаме. С едноминутно мълчание присъстващите отдадоха почит на жертвите във Втората световна война.

    След това пред сградата на Културен дом "Химик" продължи отбелязването на 9 май като Ден на Европа. Поздрав отправи кметът Иво Димов и председателят на ОбС Гергана Кръстева, заедно с младежите, които днес ги заместват в деня на ученическото самоуправление. Последва празничен концерт, началото на който постави детския духов оркестър с ръководимел Красимир Чанов.

    Още снимки от поднасянето на венци и цветя пред паметника на Толбухин - вижте на ФБ страницата ни!

    Видео репортаж - вижте тук!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини