И "Най-добър град за живеене" е... Стара Загора, Димитровград - град на инвестициите

Стара Загора получи наградата "Най-добър град за живеене в България"-2016. Призът беше връчен на кмета на града Живко Тодоров по време на десетото юбилейно издание на проучването на "Дарик". В традиционната класацията участват 27-те областни градове в страната, които са оценявани по различни критерии.

Слушателите на радиото и читателите на сайта на медията са определили като най-добър град за живеене Бургас.
София пък беше удостоена с наградата "Дигитален град" - нова категория, връчвана за първи път тази година. Кметът Йорданка Фандъкова прие и още една награда за столицата - "Бизнес град".

За община, която твори "добри новини", наградата получи кметът на Поморие Иван Алексиев. Градът - пазител на традициите, според тазгодишната класация, е Несебър, "Град на знанието" е Варна, а Пловдив беше удостоен с наградата "Арт град". Най-зеленият град на България е Добрич, а наградата му беше връчена от министъра на околната среда и водите Нено Димов.

Интересна номинация тази година е за "Евро град", която получава Плевен. Вицепремиерът Томислав Дончев, който връчи наградата, мотивира решението с обема привлечени инвестиции и тяхното усвояване. Наградата за "Малък евро град" взе кметът на Приморско заради най-много договорени средства на жител. Град на финансовата устойчивост участвалите в класацията са определили да бъде Банско, а град на инвестициите - Димитровград.

Организаторите на проекта "Най-добър град за живеене в България" припомниха, че в досегашните класации наградата четири пъти е взимала София, три пъти Бургас, два пъти Варна и един път Велико Търново.

Източник: dnes.bg

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини