Разбиха група за трафик на мигранти през Летище София

При акция на МВР и ДАНС, под наблюдението на Специализираната прокуратура, е разбита група за трафик на хора. Сред задържаните има и двама гранични полицаи, който работят на "Летище София", откъдето е минавал трафикът. Полицейската операция се е провела късно снощи на централния бул. "Александър Стамболийски".

Първоначално главният секретар на МВР Младен Маринов заяви пред БНТ, че е арестуван един граничен полицай. Той уточни, че е задържан и организаторът на групата, който е чужденец. Младенов не изключи да има и още арестувани служители на МВР.

"Такъв канал за трафик на хора през летището няма как мине без помощта на гранични полицаи", каза още Маринов.

По-късно през деня вътрешният министър Валентин Радев обяви в парламента, че арестуваните гранични полицаи са вече двама.

"Двама са каналджиите и двама са тези, които е трябвало да бъдат прехвърлени. При обиските е намерена голяма сума пари, обиски се правят и в момента", заяви Радев.

По думите му всички, които са замесени в групата за трафик на хора ще бъдат намерени, а ако не са в страната, ще бъдат издирени.

Престъпната група е действала от няколко месеца. Това е първата акция за разбиване на канал за трафик на мигранти през летището. Все още се извършват проверки на различни адреси, уточниха от полицията.

Очаква се по-късно днес от МВР да дадат пресконференция, на която да дадат повече подробности за акцията.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини